shirifuhano shah elisa

Total Pageviews

welcome to my blog : shirifuhano shah elisa

HTML Code


click to create your own

... MY WISH LIST ...

=MED XENZIA=

welcome to my blog ... hope that we always could share and discussing some tips and issues here

" ilmu tanpa amal ibarat pokok yang tidak berbuah"





Thursday, March 9, 2017

Happy Birthday

Assalamualaikum , rasanya dah terlalu lama jari jemari ini tidak menjadi pahlawan di atas keyboard komputer ...

Hari ini genaplah aku berusia 27tahun 👀 👀 👀, suatu angka yang agak banyak buat aku yang masih bujang . Alhamdulillah , berbekalkan nafas pinjaman ini ... aku masih gigih melangkah menongkah arus mengharungi dan menjalani kehidupan di muka bumi ini 💫 .

Lagi beberapa minggu , InsyaAllah aku akan menunaikan Umrah bersama ma , abah , dan adik bob . Ya Allah , moga kau permudahkanlah segala urusan kami 😟 .

Dukacitanya , sudah hampir sebulan aku tidak mempunyai smart phone ... harap2 birthday kali ini dapat handphone baru 😛 👅 . Ok bai nak sambung buat kerja ... saja testing entry

Friday, August 15, 2014

Luahan Hati 2

Hai ... Assalamualaikum ...

Tak dapat nak tidur memikirkan masalah negara ... Yee dok ... Hihi ..xdela tengah rawan hati ..senang cakap keliru ...

Masalah 1 : Tak tahu perasaan sendiri ...
Masalah 2 : Tak yakin dengan diri sendiri ...
Masalah 3 : Keliru dengan sikap lelaki ...
Masalah 4 : Mudah jatuh hati ...
Masalah 5 : Rasa sayang tu berbahagi-bahagi ...


Aku dah cakap .. Jangan nak main tarik2 tali ..aku xfaham ..Cuba cakap biar terang biar jelas .. Takdelah aku rasa sangsi dan move on sebab rasa perasan sprang diri ... Dilemma taw ...

Awak tu orang lelaki , mmg la rilek jer dah nama lelaki ... Boleh menari zapin lagi #ehh

Saya ni orang perempuan , bagi hint awak x respond memang la kena "move on" ye dak? Nanti orang kata hidung xmancung pipi tersorong-sorong .

To my crush ... I'll always love you because you've been there when I was in my greatest grief and you're the one who make me laugh till I forget all the bitterness in the past . We shared, we cared for each other .. But we missed the communication as you busily with your life and so I move on. As I know we maybe can't be together that I always seeing you from far away . I'm not stalking okay !!! Hopefully we will always be together as friend till Jannah. its make me sad and jealousy aroused when you're posting bout your ex. But I know ,I am no one to detest .  Perhaps you're my soulmates.

To my fling ... I know it was an awkward moment when I first knowing you . As you were an unexpected men who was so ambitious and have a great determination . Yes , I was flustered with your urge in knowing me "taaruf" . And I was stammered when you are in front of me . Not knowing what am I thinking because I am always a  clueless person . And I keep on being surprised by your action that makes me eager in knowing you. Perhaps you're my life partner.


So dah kenapa aku nak berkarang bahasa inggeris ... Sebab rasa macam gatal bila tulis dlm bahasa malayuwiyah ..he he 😏😏😏


To my scandals ... Hey I don't think you are one though 😝😝😝 ... But you're the one that I keep on throwing my tantrum and sharing my problems . With you I'm being my own self  "Batwoman's" ... We always argue even on simple thing ...recklessly 😱😱😱  and later we went out like nothing ever happened . Even I mumbling ,telling my frustration .. U always lend me your ears (eyes actually... Haha) . You even get to taste my Dadih . Maybe you are only  my companion .


To my BFF ... I know once before I've given my heart to you but you've crashed it and now the thing that remains was trust and friendship that we make . We have known each other for a long time but maybe we are not meant to be together but we are destined to be there for each other . I pray that  you have regained back your happiness ... I'm not good enough in comforting you and I don't even know how to . Its just an open heart that I can offered so that you won't be burdened with your heartbreaks and remains calm . Perhaps you are my best friend .


Hati ini ... Kan merasa sangsi ... Pada si dia yang merapati .. Mungkinkah ini jodoh petunjuk Ilahi ..

😍😍😍😍😍 I've drown in my own emotions .

Friday, July 18, 2014

Luahan Hati

Hai  ... assalamualaikum ... 

Lama tak update .. ini kali siri luahan hati 😢😢

1st .. I dah lama crush dengan mr advisor semenjak hari I clashed dengan budak tu .. mr advisor ibarat penyelamat jiwa raga .. cheewah .. 

Kacak ;macho;  tinggi ; sasa ; pak lawak ; gila2 tapi pandai bab agama ( I like sangat ni *taste* 😛) I memang tak pernah puji you depan2 sebab you dah puji sendiri .. hihi

Sampaikan bila putus tu xrasa apa sebab mr advisor selalu dgn I , setiap hari 😍😍😍😍😍 #auch (caring sangat niii)

Tak mustahil lah crush pada dia ... tapi kita dah janji setia berkawan sampai jannah .. insyaAllah ... rupanya masing2 ada kisah hati ... saling menasihati saling memahami ... Allah hadirkan dia sebagai penyejuk hati ...

Tak sangka kita dari "dunia" berbeza , tak sangka kita dipertemukannya pada tika itu , ditemukan untuk membawa duka itu , merawat luka itu #hiperbola sangat ... ( yang penting saya berterima kasih atas segala nasihatmu )

Sekarang Mr Advisor busy dengan kerjayanya ...travelling ...working ... #hardworking untuk menjadi someone #I doakan you berjaya  ... #always pray for your happiness .. Saya harap satu hari masa kita ditakdirkan Allah untuk bertemu ... U have been a successful man . AMIN 😚

Rindu pulak kan.. kita dah la selalu share rahsia .. #haha .. I rasa #missingyoualot

P/S : pen merah pen biru

Sincerely, 
Elisa. 


Saturday, May 17, 2014

Creutzfeldt-Jakob Disease

Creutzfeldt-Jakob disease (CJD) is a rare, degenerative brain disorder. Symptoms usually start around age 60. Memory problems, behavior changes, vision problems, and poor muscle coordination progress quickly to dementia, coma, and death. Most patients die within a year.
The three main categories of CJD are
  • Sporadic CJD, which occurs for no known reason
  • Hereditary CJD, which runs in families
  • Acquired CJD, which occurs from contact with infected tissue, usually during a medical procedure
Cattle can get a disease related to CJD called bovine spongiform encephalopathy (BSE) or "mad cow disease." There is concern that people can get a variant of CJD from eating beef from an infected animal, but there is no direct proof to support this.
NIH: National Institute of Neurological Disorders and Stroke
 
 
to be continued ...