shirifuhano shah elisa

Total Pageviews

welcome to my blog : shirifuhano shah elisa

HTML Code


click to create your own

... MY WISH LIST ...

=MED XENZIA=

welcome to my blog ... hope that we always could share and discussing some tips and issues here

" ilmu tanpa amal ibarat pokok yang tidak berbuah"

Thursday, May 15, 2014

Tanggal 15 Mei 2014

Kiranya jika ditakdirkan Tuhan, kita masih bersama maka ia genaplah setahun.. Tapi kusangkakan panas hingga ke petang rupanya hujan di tengah hari....

Tampil aku kini membawa satu rahsia hati, kiranya satu perihal yang tiada dapat aku pendami seorang diri, eloknya aku bicarakan agar ia mudah jadi pedoman.

Kisahnya sahabatku ini, sahabat alam maya ,elok pekerjaannya lagi mulia... Seringkali kami bual bicara, tapi malam ini kelihatan intim sedikit mungkin kerana ia melibatkan soal hati. Ya hati... Tahukah tuan tuan dan puan puan ..Rasa cinta pengubat hati ...tapi ia juga boleh menyebabkan penyakit hati ???

Mula kisahnya padaku..Tidak tahu mengapa aku yang menjadi pilihan,sedangkan bukan profession ku seorang kaunselor, bukan juga penasihat cinta..Tapi seringkali ...banyak kisah menjadi tatapan halwa telinga.

Maka ..berkisarlah dia akan perihal dirinya, seorang yang aku boleh gelar abang(ialah bercerita pada adik-adik barangkali).. nyaris bukan abang betul, kalo tak dah lama sepit ketam menjadi taruhan.. hahahaha

Kisah hati ..bila mana hati menjadi sangsi akan perasaan sendiri , bila mana terjadi kesempitan hati,  tidak tahu bagaimana bicara akhirnya tersepit antara dua.Kisah hati disebalik mempunyai permaisuri luhur pekerti..hati masih berdebar melihat sang puteri. Adakah ini dugaan Ilahi ? Atau ini hanya satu permainan hati???

Jika diturutkan rasa hati sangsi jika ia perasan sendiri . Jika dibiarkan pedih hati walang sendiri. Jiwa kacau, si muda dicari untuk luahkan kacau-bilau.Si muda yang naif cuba mentakrif walhal diri sendiri amatlah jahil. Berbekalkan ilmu kalam dunia cuba menasihati si jejaka yang derita. Dalam menasihati hati sendiri termenung sepi , mengenal erti kancah kehidupan ini. Ahhh... Pada hubungan yang tentu2nya sah boleh tergadah.. Inikan aku pula yang tiada hujung pangkalnya?? Mengeluh aku sendiri lantas membawa jari jemari mencari papan kekunci.. Menceritakan perihal diri dalam segi bahasa yang aku sendiri prejudis mencari ketenangan diri.

Wahai abangku sahabatku , aku hanya mampu menasihati , ingatlah pada yang setia mengasihi, banyakkanlah berdoa buat ketetapan hati, moga kelahiran cahaya mata barumu ini , akan mensirnakan rasa sangsi dalam hatimu ini. Doaku buatmu abangku sahabatku ,jagalah isterimu, buanglah si dia yang menggoyahkan hatimu .. Moga bahagia dengan yang satu hingga anak cucu.

dari aku si muda yang mencari konklusi diri.


~~~take care~~

No comments: